Nydelige, luftige og enkle rundstykker med den fresheste fargen! Jeg elsker å lure inn grønnsaker der jeg kan uten at barna legger merke til det. Mine barn elsker disse rundstykkene og de er vanligvis ikke så gira på rødbeter altså. Men i bakverk er det helt topp! Og det er jo vinn-vinn! Rødbeter har mye av den samme effekten i bakverk som gulrøtter. Baksten blir ekstra saftig og god.
Rødbeter er en supergrønnsak. Det vil si en grønnsak som har forhøyet andel av viktige næringsstoffer og vitaminer. Rødbeter har blant annet høyt nivå av folat, kostfiber, kalium og nitrat. Studier har vist at inntak av rødbeter blant annet kan senke blodtrykket, styrke immunforsvaret og forbedre fysisk prestasjon ved trening. Jeg skal ikke kjede dere alt for mye med rødbete-faktaene mine, men det er ganske enkelt en rotgrønnsak som er verdt å ha med i kostholdet. Men det er en tilvenningssak. Mange synes grønnsaken smaker jordaktig. Bruker du den derimot i bakst blir ikke smaken alt for fremtredende. Du kan også droppe den ferske rødbeten og bare bruke rødbetejuice i disse rundstykkene. Da blir smaken ennå mildere. Og får du ikke tak i rødbetejuice kan du erstatte den med vann og bare bruke ferske rødbeter. Da blir fargen litt lysere, men de blir fortsatt rosa og gode. Jeg bruker også denne oppskriften til burgerbrød. Fiskeburger med betebrød har blitt en slager her i huset!
Rundstykkene holder seg ferske minst 2 dager i brødboksen og de kan gjerne fryses. De er gode med pålegg også og passer perfekt i matboksen.