Vi kan ikke ha en italiensk uke uten å lage denne klassikeren! Pizza Margherita er en vegetarisk pizza bestående av tomatsaus, mozzarella og basilikum. Dette symboliserer fargene i det italienske flagget: rødt, hvitt og grønt. Den berømte pizzaen har sitt opphav i Napoli hvor dronning Margherita fikk den laget til seg av en lokal pizzabaker i 1889. På den tiden var pizza sett på som fattigmannskost og gatemat. Dronningens omfavnelse av retten snudde om på dette inntrykket og vi har henne å takke for at vi i dag kan nyte den i all verdens varianter. Så da skjønner du sikkert hvorfor vi ikke kan ha italiensk uke uten den!
Italiensk pizzabunn er noe helt spesielt, og jeg skal ikke skryte på meg å lage den helt autentisk. Det krever både tid og redskaper jeg ikke har på mitt kjøkken, men denne pizzabunnen er det nærmeste jeg kommer. Den er både tynn og sprø og smaker fortreffelig. Trikset er å forsteke bunnen! Det krever litt mer tid, men skal du først lage skikkelig italiensk pizza er det verdt det. Dessuten tar du fort igjen den ekstra tiden når du skal lage tomatsausen. Denne tomatsausen skal nemlig ikke koke. Bare kjør den i en foodprosessor og den er fiks ferdig. Tradisjonelt sett er det ikke parmesan og hele tomater på Pizza Margherita, men jeg synes det løfter pizzaen enda et hakk. Du kan fint sløyfe det, om du vil.
Buon appetito!