Deilige, vakre Italia! Et skattekammer av matopplevelser. Mozzarella, parmesan og pesto er bare noen av de ingrediensene jeg bruker på fast basis. Det italienske kjøkkenet er selve grunnlaget for mye av det vi serverer familien vår ukentlig her til lands, som spagetti, lasagne, pizza og pasta. Derfor kom det ikke som noe sjokk at det var hit dere ville da vi skulle reise på vår lille (digitale) kulinariske sommerferie sammen. Og vi kan ikke dra til Italia uten å lage focaccia! Denne oppskriften er egentlig gammel, men da jeg gjorde et raskt søk her inne så jeg at den aldri hadde funnet veien inn på bloggen! Enda godt jeg sendte den i reprise og oppdaget det, for denne fortjener definitivt et innlegg.
Dette er en rask focaccia-oppskrift. Den skal ikke heve like lenge som de andre, men jeg vil tørre å påstå at den er minst like god! Hemmeligheten ligger i oljen. Jeg varmer den opp sammen med hvitløk og urtekrydder før jeg har den over brødet. Dette resulterer i en smakfull olje som setter skikkelig smak i brødet.
Brødet kan godt fryses. Når jeg tar det opp igjen pleier jeg å tine det helt før jeg deler det og varmer det opp 2-3 minutter ved 200 °C (varmluft)