På denne tiden i fjor sto juletreet fortsatt oppe og ungene lurte på hvor lenge det var til nissen kom. I år røyk juletreet “bare” 3 uker etter juleaften, men jeg vil ikke påstå at vi er i noe særlig bedre rute av den grunn.
Forrige uke hadde jeg fri fra det daglige snapshowet for å jobbe med det hemmelige prosjektet mitt. Det begynner å ta form, og jeg gleder meg så sjuuuukt mye til å fortelle dere mer om det! Men jeg trenger bittelitt mer tid på meg før jeg er klar til å dele, så dere får smøre dere med tålmodighet og gode repriser inn i mellom.
Det er underlige tider om dagen. Nå er flere kommuner stengt og på rødt nivå. Jeg bor på en liten plass og her er det åpent ennå, men jeg prøver allikevel å forberede meg mentalt på en ny lockdown med alt det innebærer. Under siste lockdown var gleden i å lage mat noe som bidro til bedre dager for mange. Det var utrolig flott å få lov til å være en av de dere lot dere inspirere av i den vanskelige tiden. Det håper jeg at jeg fortsatt kan være. Hold ut ❤️ Vi skal klare dette sammen!
Her kommer en ukesmeny med digge oppskrifter til dere. Håper vi sees på Snapchat! Ha en nydelig start på uka, alle sammen. Og som alltid:
Velbekomme!
BAKEMANDAG 25. januar
Dette brødet er ubeskrivelig godt til alt av supper og gryter. På tirsdag står det kjøttdeiggryte på menyen og dette pestobrødet er helt perfekt som tilbehør til gryter som den.
TIRSDAG 26. januar
Middag på 30 minutter er ingen sak med denne enkle, milde kjøttdeiggryten. Dette liker til og med den mest kresne av oss. Bruk de grønnsakene du vet at din familie liker og du har en enkel og god hverdagsmiddag på kort tid.
ONSDAG 27. januar
Vi er en skikkelig pizzafamilie. Jeg tror samtlige her i huset kunne spist pizza hver eneste dag hvis mamma tillot det. Med blomkålbunn blir pizzaen litt sunnere og mor får litt bedre samvittighet når hun serverer den. Skikkelig godt er det også!
TORSDAG 28. januar
Jeg blir aldri lei av kjøttboller. Det er enkelt, tar kort tid og kan varieres i det uendelige. Og hvem liker vel ikke pasta og kjøttboller?
FREDAGSKOS 29. januar
Har du yoghurt til overs? Denne kaken kan lages med alt av yoghurtrester, uansett smak. Jeg brukte vegansk kokosyoghurt her, men jeg har laget samme kake med både jordbær- og melonyoghurt når jeg har hatt det i kjøleskapet og kaken er alltid en suksess.
LØRDAG 30. januar
Dette er faktisk min manns oppskrift. Den briljerer han med når han en sjelden gang blir satt til å lage middag. Petters spesial er fajitas med kyllingkjøttdeig, paprika og løk. Så enkelt, og så godt!
SØNDAG 31. januar
Filodeig er løvtynne ark med meldeig, ikke ulikt de som blir brukt når man lager vårruller. Det gjør seg utrolig godt som paibunn. Jeg har brukt det mer og mer i det siste, både fordi det er enkelt og veldig godt. Du får kjøpt filodeig i så og si alle matbutikker, enten fersk eller fryst.