Jeg glemmer litt hvert år hvor kaldt det er i januar. Nyttårsaften var mild og fin i år, så i år var det ekstra hardt å starte nyåret med sprengkulde. Jeg vet at mange av dere sikkert har det kaldere enn meg, men for å være ærlig synes jeg alt under -15° i beinkaldt. Desto større grunn til å kose seg inne og da kan du jo bruke litt av tiden på å lage deilig mat til familien!
Her kommer mitt forslag til ukemeny i uke 2. Jeg har satt den sammen av en fin blanding av tidligere oppskrift som jeg tror du vil like. Håper den faller i smak.
Velbekomme!
BAKEMANDAG 11. januar
Overrask barna med deilige matpakkebriks! Disse er saftige og gode og vil garantert bli en hit. Denne deigen er bløt og skal helles over i langpannen. Jeg synes bløte deiger gir saftigere bakst! De holder seg godt i fryseren også om du skulle ha behov for det.
TIRSDAG 12. januar
Dette er skikkelig hverdagsmat for meg. En gryterett som ikke tar allverdens tid å lage, som er sunn og smaker veldig godt. Jeg steker laksen i ovnen og legger den på toppen av gryten rett før servering. Ikke bare er det lekkert men også utrolig smakfull.
ONSDAG 13. januar
Jeg elsker alt med denne middagen! Herlige panerte kyllingboller med ostefyll og smørstekte timianpoteter. Need I say more? Server med ovnsbakte grønnsaker eller en frisk salat. Jeg går ofte for det sistnevnte. Her finner du oppskrift på en god rømmesaus til salaten.
TORSDAG 14. januar
Du blir kanskje ikke like sterk som skipperen av denne pastaen, men at spinat er sunt er det ingen tvil om. Faktisk så er det regnet som supermat! Denne har blitt en favoritt for mange, meg selv inkludert. Kjapt, enkelt, sunt og godt.
FREDAG 15. januar
Cookies er så godt det! Her har jeg brukt schprø maissnacks fra Rema 1000. Hvis du ikke finner det kan du bruke smash.
LØRDAG 16. januar 
I ukedagene skal middagen være gjort i en håndvending. I helga har man gjerne tid til å bruke litt mer tid på middagen. Ikke at disse saftige kyllingrullene med potetkaker tar så fryktelig lang tid å lage, men den ekstra tiden det tar er det virkelig verdt!
SØNDAG 17. januar
Januar kom med sprengkulde! Da er det godt med gryteretter og supper. Lapskaus blir vi aldri lei av og det står ofte på bordet på søndagene her i huset. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned når du først er i gang!