Godt nyttår, alle sammen! Jeg håper dere har hatt en magisk jul og nyttårsfeiring. Jeg har så og si ikke vært på sosiale medier på snart 2 uker og jeg må innrømme at det har vært ubeskrivelig deilig. En skikkelig ferie og SoMe-detox. Det trengte jeg! Men nå klør jeg i fingrene etter å lage mat og henge med dere igjen.
2021 blir det ukesmenyer hver uke! Vi følger løpet jeg kjører på Snapchat med bakemandag, tirsdagens 30 minutters måltider og fredagskos. I tillegg får dere tips til helgemiddagene i ukesmenyene mine og som vanlig finner dere alt i samme innlegg. Ingen lenker, bare oppskriftskort som du enkelt laster ned til din enhet. Bare hold fingeren inne på oppskriftskortene du vil spare på og klikk på “legg til i bilder”. Hent de frem i bildebiblioteket ditt når du skal lage middag og begynn å lage mat!
Velbekomme!
BAKEMANDAG 4. januar
På tide å komme tilbake til hverdagen. Jeg kjenner i alle fall på meg at det har blitt alt for mye godt, usunn, mat de siste ukene. Hjemmebakte polarbrød er både sunt og godt og er helt perfekt å fylle opp fryseren med nå etter ferien.
TIRSDAG 5. januar
Ukens fiskemiddag er chililaks. Fisk må vi ha i ukesmenyen og for meg som ikke er spesielt glad i hverken lutefisk eller røkt laks har det blitt heller lite fisk i ferien. Dette er en litt spicy rett med mye smak. Styrken justerer du selv med sriracha og chiliflak.
ONSDAG 6. januar
Her i huset elsker vi suppe og aller best er det når suppebollen i tillegg er full av digg snacks å tygge på. I denne suppen er det både kjøttpølse og makaroni. Den har en mild og god smak som de aller fleste liker.
TORSDAG 7. januar
Alt-i-ett gryter er så digg det! Mindre oppvask og mindre tid på matlaging=mer tid til å gjøre det man vil! Dette er en kjempegod pølsegryte med sopp og ferske tomater. Oppskriften er til 3-4 personer. Husk å lage nok! Denne går det myyyye av når jeg setter den på bordet her i huset.
FREDAGSKOS 8. januar
Ukens fredagskos er myke, deilige blåbærboller med kremostglasur. Vil du ikke lage blåbærfyllet selv kan du fint bruke blåbærsyltetøy fra butikken. Jeg baker disse tett i liten langpanne. Da blir de ekstra saftige!
LØRDAG 9. januar
Lasagne er obligatorisk helgemiddag for mange, meg selv inkludert. Jeg pleier å servere den sammen med hvitløksbrød, en grønn salat og urterømme.
SØNDAG 10. januar
På søndager liker jeg å lage en skikkelig middag, gjerne med saus og potet. I ukedagene blir det ofte litt enklere gryteretter osl. Da er det ekstra stas å diske opp med litt mer forseggjorte søndagsmiddager. Her smører jeg kyllingen inn i en glaze både før og etter jeg har på bacon. Resultatet blir supersmakfult og saftig, og denne paprikasausen er bare helt amazeballs! Server den gjerne med parmesanpoteter eller pannestekte poteter med urter.
Siste kommentarer