Team ribbe eller pinnekjøtt? Jeg er definitiv team ribbe. Jeg har knapt spist annen julemat hele mitt 35 år lange liv, faktisk. Da jeg vokste opp var det bestemor som lagde juleribba. Etter hun gikk bort var det min tur, men jeg hadde aldri laget ribbe før. Det gikk heldigvis sånn nogen lunde greit, men jeg er glad for at jeg har brukt tid på å perfeksjonere prosessen siden den gang.
Selv om det er snakk om julemat synes jeg ikke vi skal være alt for redde for å prøve nye ting. Min ribbemiddag nådde nye høyder når jeg begynte å legge i litt grønnsaker i vannet som ribba dampes og stekes i. Det setter god smak på både ribba så vel som sausen uten at det er for fremtredende.
Husk å salte og pepre ribba 2-3 dager før den skal stekes! Jeg har prøvd begge deler og forskjellen er så stor at jeg vil si at det nesten er en forbrytelse å la være. Haha! Nei da, men kos dere masse med julemiddagen! Jeg ønsker dere alle en fredfull og mest mulig stressfri julefeiring ❤️