Fløtekarameller er skikkelig barndomsminner. Bestemor kokte alltid karameller til jul og de skulle være seige og gode. Bestemor ville nok dog aldri dristet seg til å strø havsalt over karamellene sine. Det er en moderne vri, men etter jeg prøvde det første gangen har jeg ikke klart å la lage uten.
Det er viktig å bruke termometer når du koker karameller. Hvis ikke er det et sjansespill, men skulle uhellet være ute har jeg noen tips til hva du kan bruke den “mislykkede” karamellen til. For smaken er jo fortsatt helt nydelig! Blir karamellene for bløte/nesten rennende kan du ha massen over i et glass og bruke den som karamellsaus til is og kaker. Varm den litt opp i mikroen før servering så vil den bli flytende igjen. Blir karamellene for harde kan du strø over hakkede nøtter og helle over smeltet sjokolade og vips så har du laget Daim!
Hjemmelagde fløtekarameller er nydelige julegaver også. Hvem blir vel ikke glad i et glass med disse? Kjærlighet på glass! Jeg vil anbefale å pakke hver bit inn for seg selv. Du kan enten bruke cellofan, slik jeg har gjort, eller du kan bruke matpapir eller mellomleggspapir.