Denne retten er både en fest for øynene og for ganen. Se så fresht det ser ut med alle de nydelige fargene! Sunt er det også, og heller ikke vanskelig å lage. Vinn, vinn, vinn og atter vinn! Jeg simpelthen elsker vietnamesiske sommerruller og spiser det året rundt, men det er spesielt godt er det på varme sommerdager når matlysten ikke er helt på topp.
Det eneste som er litt utfordrende med denne retten er brettingen. Jeg husker første gang jeg skulle lage dette. Jeg tok alt for mye fyll i og hvert eneste rispapir røk. Jeg endte opp med å kaste papiret og servere grønnsaker, kjøtt og dipp. Haha! Heldigvis ga jeg ikke opp og det gikk mye bedre den andre gangen. Siden den gang for snart 12 år siden har jeg laget dette utallige ganger og i mange ulike versjoner. Under her viser jeg hvordan jeg lager mine ruller. Da formet jeg de rett på benken fordi det ga en bedre kontrast på bildene slik at dere får se hvordan jeg gjør det, men det er viktig å brette sommerrullene oppå et vått håndkle for at de skal holde seg myke, slik det står i oppskriften.
Denne varianten med godt krydret, grillet kylling er fantastisk god! Spiser du ikke kjøtt kan du bytte det ut med moden nektarin eller strimlet mango. Om du ikke liker eller tåler peanøtter kan dippen erstattes av hoisinsaus, sweetchilisaus eller en god rømmedressing. Som denne, f.eks.