Hei og hopp! Nå har jeg hatt ferie i noen uker og det har vært så utrolig godt. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å ta noe feire i år, men ombestemte meg i siste liten. Det har vært deilig å lade batteriene og bare gjøre det familien og jeg selv føler for i noen uker, men nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme i gang igjen også.
Før ferien lagde vi mye godt sammen og de neste dagene kommer jeg til å poste oppskriftene her på bloggen. Vi starter med den eltefrie focacciaen.
Eltefritt vil si at du ikke trenger å bruke maskin. Deigen, eller røren rettere sagt, skal bare røres sammen og stå og heve over lengre tid. Det blir ikke enklere! Flere er på norgesferie i år på hytter, i campingvogn og liknende og der er det veldig kjekt at matlagningen ikke tar for lang tid å lage eller griser til veldig. Dette brødet er helt perfekt i det tilfellet! Du trenger ikke kjøkkenmaskin en gang! Rør sammen deigen på morgningen og du har herlig, nystekt focaccia til grillmaten senere på dagen.
Du kan toppe den med det du vil. Har du oliven, soltørkede tomater, cherrytomater, fetaost eller annet godt du trenger å få brukt opp? Sleng det oppå før du steker brødet! Det kommer til å bli SUPERDIGG!