For noen uker siden fikk jeg en melding fra en følger som lurte på om jeg hadde hørt om “Klingen spesial”. Nei, det hadde jeg aldri hørt om. Videre skrev hun at faren hennes hadde jobbet på et hotell i Årdal ved navn Klingenberg og det er der denne retten kommer fra. Jeg leste gjennom oppskriften og så med en gang at dette kom til å bli godt. Nesten som en biffsnaddergryte. Altså! Yes, please!
Gryten er smaksatt med pose-bearnaise, som var det eneste jeg rynket litt på nesen ved når jeg først leste oppskriften. I mitt matbloggerhode spant tankene umiddelbart til hjemmelaget bearnaise. Kanskje jeg kunne erstatte pose-varianten med det? Men jeg ville teste orginalen først. Nå har jeg laget den 3 ganger og tankene på hjemmelaget bearnaise har forsvunnet som dugg for solen. Det er rett og slett bare sånn her Klingen spesial skal lages.
Kjøttet kan byttes ut med vilt eller kylling om ønskelig. Du kan også tilsette mer grønnsaker. Den egner seg godt til å lages dagen før. Som så mange gryter blir den bare bedre av å stå litt.
Dette er en skikkelig skatt av en oppskrift som jeg er ordentlig glad for at jeg får lov til løfte frem.
Hei! Hva slags biffkjøtt brukte du i gryten??
Siden det ikke skal koke så lenge pleier jeg å bruke ytrefilet eller entrecôte i denne ?