På grunn av coronaviruset og den midlertidige nedstengningen av samfunnet har det vært gjærmangel i store deler av landet den siste tiden. Innboksen min har bokstavelig talt flommet over av spørsmål etter bakeoppskrifter uten gjær. Det er ikke noe jeg har skjenket veldig mange tanker tidligere. Og bare sånn for å få det på det rene: ingenting kan erstatte gjær. Gjærbakst er gjærbakst. Du kan for eksempel ikke bake kanelboller med bakepulver eller natron og forvente samme resultat som når du baker med gjær. Men! Det finnes heldigvis masse annet godt man kan lage med bakepulver! Som disse superdigge basilikumsmuffinsene med ost og hvitløk.
Disse kan du servere som tilbehør til middagen på samme måte som du ville servert rundstykker eller hvitløksbrød. De er kjempegode til alt av gryteretter, supper og ovnsretter. De egner seg også godt til å fryses. Et helt supert alternativ når gjærmangelen gjør seg gjeldene. En annen stor fordel med å bake uten gjær er at du slipper å vente på at deigen skal heve, så disse har du vispet sammen på noen få minutter.