Endelig fikk jeg testet ut tangzhong, og det blir ikke siste gang, for å si det sånn! Tangzhong er en japansk bakemetode som skal gjøre bakverket mer saftig og holdbart. Den magiske effekten skyldes en jevning av mel og vann som tilsettes deigen. Dette gjør at deigen får mer fuktighet uten å bli helt uformelig og klissete som fuktige deiger ofte har en tendens til å bli.
Dette var altså mitt første møte med tangzhong, og det jeg var mest spent på var å se om bollene holdt seg like gode dagen etter. Vi skulle på tur og hele gjengen var innstilt på gode, myke kanelboller ved vannkanten. Om bollene sto til forventningen? Ja, så til de grader! Bollene var nesten akkurat som nystekte! Helt magisk!
Jeg gleder meg til å utforske ennå mer med metoden. Det var gøy med noe nytt og resultatet ble veldig bra. Jeg vet ikke om jeg kommer til å ta meg bryet med dette hver gang jeg baker, men skal du bake en dag i forveien er det helt supert! Dette gjør det jo faktisk mulig å bake boller til en skoleavslutning eller bursdag dagen før uten at de blir helt knusktørre. Det er kult!