Panna cotta betyr noe slikt som kokt fløte på italiensk, og det er akkurat det denne himmelske desserten består av. Og ja, den er nøyaktig like god som den ser ut. Både gelé og saus kan tilpasses de frukter og bær som er i sesong. Disse er laget med appelsin som er enkelt å få tak i året rundt.
Se så elegant den er! For å få geléen til å ligge skrått på denne måten lagde jeg meg et provisorisk stativ ved hjelp av en tom eggekartong. Du kan f.eks bruke en bakebolle med et håndkle i også. Her er det bare å la kreativiteten blomstre. Du kan legge geléen i bunnen av glasset også, om du heller vil det.
Dette er ikke den raskeste desserten å lage. Både geléen og panna cottaen skal stivne skikkelig hver for seg. Men utover det er det veldig lite jobb med den. Den hjemmelagde geléen blir en anelse bitter og skaper en fin kontrast til den fløyelsmyke, søte lime-panna cottaen. Sammen med den enkle appelsinsausen er dette den perfekte selskapsdesserten. Og det beste av alt er at alt kan gjøres klart 2-3 dager i forveien!