På mandag hadde vi temadag på MatTilFamilien. Temaet var “Barn på kjøkkenet” og det skal jeg si var populært! Jeg har nesten ikke gjort annet enn å svare på spørsmål og mottatt bilder av søte småtroll som kokkelerer siden. Gøy! Dette må vi gjøre mer av.
En av de 3 oppskriftene jeg presenterte sammen med mine små var disse pannebrødene. De er bakt uten gjær og skal derfor ikke heve. Bare hvile litt på benken så er deigen klar. Pannebrød lages på minutter og at det går fort er et must når man har med barn på kjøkkenet.
Brødene er kjempegode med pålegg på. Vi spiser de både til frokost og lunsj. De er best når de er nystekte, så her pleier vi å kun steke opp det vi skal spise. Resten av deigen setter vi i kjøleskapet til dagen etter. Helt supert hvis du har glemt å kjøpe brød en dag også! Deigen egner seg også veldig godt til pinnebrød på tur.
Dette klarer barna å lage uten særlig mye hjelp fra de er 5-6 år gamle. For en mestringsfølelse de får når de kan servere lunsj med selvbakte brød!