Hallo vår og lettere mat! Jeg får alltid lyst på lettere og lysere mat jo mer solen skinner. Det er dessuten snart grillsesong og denne marinerte kyllingen er like god på grillen som i stekepanna.
Jeg snakket litt om valgene vi tar i matbutikken forrige uke. Det er spesielle tider. Forrige uke hamstret enkelte til den store gullmedalje og da var det kjøttdeig og filetert som gikk først. Jeg var selv i matbutikken og skulle kjøpe kyllingfileter til denne middagen men ble møtt av tomme hyller og disker hvor enn jeg gikk. Ferskvarediskene så ut som slagmarker og de ansatte var fortvilte og lei seg over situasjonen. De visste jo at det var nok mat til alle. De hadde bare ikke fått det på lager ennå.
Jeg fikk altså ikke tak i kyllingfileten min, så jeg måtte tenke litt alternativt. I tilbudsdisken fant jeg en hel, rå kylling som var satt ned 40% pga dato. Det var det eneste som ble med meg hjem den dagen. Jeg delte opp kyllingen med saks og kniv og la den i marinade over natten, og vet du hva? Det ble så vanvittig godt! Skikkelig saftig, marinert kylling og ingen rundt middagsbordet savnet fileten, for å si det sånn.
Jeg tror ikke denne hamstringen vil fortsette nå. De fleste har forstått at det ikke er noen grunn til å ta helt av. Men om du allikevel blir møtt av tomme butikkhyller så oppfordrer jeg deg til å tenke litt annerledes. Skift litt om på ingrediensene. Prøv noe nytt. Se på oppskriftene som veiledninger, ikke fasiter. Og er du usikker så spør. Jeg er tilgjengelig på Snapchat så og si hele døgnet 🙂
Denne middagen er i alle fall superdigg, enten du bruker filet eller andre deler av kyllingen. Den kalde mangosausen setter virkelig prikken over i’en i måltidet. Mmm! Så godt!