Dette er opprinnelig en svensk kake laget av sukkerbunn med herlig, gul eggeglasur og kokos på toppen. Siden jeg ble introdusert for denne for et års tid siden har jeg bakt den flere ganger. Ikke bare er den kjempegod. Det tar også minimalt med tid å lage den. Den er dessuten laget med ingredienser man ofte har i kjøkkenskapet uansett. Perfekt når man får uventet besøk eller plutselig blir fysen på noe godt.
Er du ikke så glad i kokos kan du f.eks bytte det ut med hakkede nøtter eller revet sjokolade. Fordi den er så enkel og holder seg godt egner silviakaken seg godt til kakesalg og lotterier. Vil du lage den i stor langpanne kan du gange oppskriften med 3.
Silviakake kalles også for solkake. Det synes jeg passer ekstra godt siden dagene bare blir lenger og lenger og solen mer og mer generøs med oss.
Dama er svensk og jeg fikk hakeslepp når hun introduserte meg for denne! Ekstremt god! Nå er jeg en sukkermums så jeg kjører dobbel glasur og putter halvparten i midten! Også sløyfer jeg kokkosen! ?