Her popper jeg innom med årets første nyhet her på bloggen og det er månedens toppliste! Jeg vet dere liker innlegg med flere oppskrifter og det gjør jeg også. Det er morsomt for meg å gå gjennom statistikkene og se hvilke innlegg dere har hatt størst interesse for. Og det er nyttig med innlegg med masse inspirasjon samlet på samme sted. Som vanlig får du alle oppskriftskortene i samme innlegg slik at du slipper å trykke den videre inn på linker hver gang du ser noe du vil lage.
Her er topplistene for januar. Jeg har samlet de 3 mest leste oppskriftene i kategoriene baking, middag og dessert. Noen av oppskriftene er nye oppskrifter fra denne måneden, mens noen er gamle også. Det er veldig gøy å se at dere har noen favoritter som går igjen hos dere.
1- GULROT- OG CHIABRØD
Dette er en oppskrift som alltid ligger høyt oppe på topplistene mine, og det er ikke så rart. Det er mitt favorittbrød også. Et deilig mykt, halvgrovt brød som blir ekstra saftig av de revne gulrøttene.
2 – MOZZARELLABRØD MED URTER OG HVITLØK
På 2. plass finner vi nok en gammel klassiker. Fra jeg presenterte dette ultradigge brytebrødet på MatTilFamilien første gang har jeg fått ukentlige bilder fra dere av dette brødet.
3 – OSTEBOLLER MED ROSMARINSMØR
Ikke uventet kom denne nykomlingen inn på 3. plass denne måneden. Det første vi bakte sammen i 2020. De myke bollene har en klatt med smaksrikt rosmarinsmør i midten og passer godt som tilbehør til gryteretter og supper.
1 – CHICKEN BOWL
Dette var månedens overraskelse for min del. Denne middagen er en del “middag på 30 minutter” konseptet mitt og ble laget på slump av det jeg hadde for hånden den dagen. Egentlig skulle vi lage noe helt annet, men plutselig hadde tiden løpt fra meg. Så i stede for middag på 30 minutter ble det middag på 15 minutter, og det likte dere tydeligvis veldig godt! Dette har blitt manges favoritt allerede og er også månedens mest populære instagrambilde.
2 – VÅRRULLER MED KYLLING
Jeg tror at grunnen til at vårrulloppskriftene her inne er så populære er fordi folk endelig får se hvor enkelt det faktisk er å lage dette selv. Det mange kvier seg for er stekingen. Ordentlige vårruller skal frityrstekes, men du kan lage de i ovnen og airfryeren også. Her finner du steketiden på de ulike tilbereningsmåtene.
3 – PASTA (JUKSE) CARBONARA
Enkel carbonara, uten noe styr. Jeg tilsetter en liten skvett fløte. I klassisk carbonara bruker de ikke det, men altså… Hva er det som ikke blir bedre med litt fløte da? Denne middagen tar deg ikke stort lenger tid enn det tar å koke spagettien.
1 – OREOOSTEKAKE
På 1. plass under min favorittkategori finner vi oreoostekake. En aldeles nydelig ovnsbakt ostekake med masse deilig oreokjeks både i og oppå kaken. Tidligere denne måneden lagde vi også en mer klassisk ostekake med appelsinsmak. Den finner du her.
2 – VANILJEBOLLER
Disse bollene er et direkte resultat av opprydning i skapene etter jul. Jeg hadde plutselig både vaniljesaus, vaniljekrem og en god del brente mandler igjen som måtte bli brukt opp. Her kan du fint bruke vaniljekrem og saus fra butikken altså. Og vil du bruke melk i bollene i stede for vaniljesaus så går det også helt fint.
3 – SARAH BERNHARDS
Litt overraskende har disse fortryllende munnfullene fra fjorårets julekalender sneket seg med på topplisten. Men når det er sagt kan jeg fortelle dere at jeg har de i fryseren hele året. De tiner på 15-30 minutter og er derfor helt perfekte når det plutselig kommer noen på døren eller du blir invitert på kaffeslaberas og vil ta med noe godt. Veldig enkle å lage og ufattelig gode!