Jeg reiser sjeldent bort uten å ta med meg noe spiselig. Dels fordi jeg synes det er kjempekoselig å gi vekk og dels fordi jeg selv setter utrolig stor pris på det når noen spør om de skal bake med seg noe. På lørdag var jeg invitert i min nevøs bursdagsselskap og da måtte selvfølgelig tante ta med seg kake.
I år falt valget på ostekake og her fikk jeg slått to fluer i en smekk. Ikke bare fikk jeg laget ostekake som jeg har hatt cravings etter i flere måneder uten å få tid til å lage det. Jeg fikk også brukt opp siste rest av julekakene! Jeg hadde både krumkaker og pepperkaker igjen i kakeboksen. De kjørte jeg sammen i en foodprosessor og lagde kakebunn av. Det ble skikkelig godt altså! Men du kan gjerne bruke digestive eller bixitkjeks om du ikke har pepperkaker til overs.
Ostekake må være den beste kaken å ta med seg bort. Den kan med fordel lages 1-2 dager i forveien, ser nydelig ut og smaker fortreffelig. Jeg har smaksatt denne med appelsin. Smaken er mild og god og ikke veldig påtrengende. Vil du bruke en annen type gelé enn appelsingelé kan du bare droppe appelsinsaften og -skallet også. Du kan evt. tilsette en t-skje sitronsaft, uansett gelésmak. Det hever smaken.