Mac n’ cheese, eller makaroni og ost er en helgefavoritt her hjemme. Vel… Får jeg veldig lyst til det kan jeg godt finne på å lage det midt i uken også, jeg. I know. Crazy! Da bytter jeg bare ut den lyse pastaen med en fullkornsvariant og serverer en frisk salat ved siden av. Denne retten er veldig enkel å lage og ungene elsker den.
Jeg bruker ikke alltid makaroni i min mac n’ cheese. Jeg bruker like gjerne pastaskruer eller noe annet jeg hat i skapet. Det er jo det samme produktet, bare i forskjellige utforminger. Bruk den varianten du liker best. Her har jeg brukt skruer.
I denne oppskriften har jeg brukt 3 ulike oster. Parmesan, cheddar og port salut. Jeg anbefaler selvfølgelig å teste det ut. Det er knallgodt! Men er du skeptisk til en eller flere av disse ostetypene kan du bytte de ut med noe du vet du liker. Jeg har brukt en støpejernsgryte på 4 liter på bildene her. Har du ikke det kan du bruke en ildfast form.