Jeg holder fortsatt på å få julen ut av hus og det er ikke bare-bare! Det er kaker og sauser og krydder og andre rester som tar opp plass og det skal jeg prøve å bli kvitt i løpet av januar. I dag var det en gammel vaniljesaus fra fryseren og siste rest av julens brente mandler som skulle til pers og da ble det vaniljeboller med fyll av smør, vaniljekrem og brente mandler.
I disse vaniljebollene har jeg brukt hjemmelaget vaniljesaus rett i bolledeigen. Vaniljesaus består av melk, eggeplommer, vanilje og sukker. Ingredienser som ikke akkurat fyfy i en bolle deig. Resultatet er i alle fall ultradigge boller med en fortryllende vaniljesmak. De brente mandlene i fyllet setter en liten spiss på det hele og gjør disse til de perfekte bollene. Du kan lage disse som vanlige kanelsnurrer også, men om du vil lage knuter slik som jeg har gjort kan du ta en titt under her.
Som du ser… Det er enkelt!
Og vil du lage de uten mandler eller med noen andre typer nøtter kan du selvfølgelig gjøre det.
Det er vanskelig å holde fingrene fra fatet her, ja! Og boller er jo aller best når de er nystekte og fortsatt litt varme. God helg, alle sammen!