Julen er tradisjoner fra ende til annen, og mange tradisjoner går på maten vi lager og deler. Noen har sine ufravikelige oppskrifter som de bruker hver jul. Andre er litt mer eksperimentelle og liker å prøve noe nytt. Jeg føler jeg har en fot innenfor hver leir her. Jeg elsker de gamle, gode oppskriftene etter bestemor, samtidig som jeg gjerne tester ut noe nytt og spennende.
Denne julekaken er en god blanding av gammelt og nytt. Jeg har tatt utgangspunkt i bestemors oppskrift som jeg husker fra barndommen, men bestemor brukte sukat og det er det bare jeg her i huset (i verden?) som liker. For noen år siden begynte jeg å bytte ut sukat med mørk sjokolade og det var en skikkelig suksess! Eh, hallo? Når kan det egentlig bli feil med sjokolade? Aldri!
I denne julekaken skal deigen kaldheve over lengre tid. Vil du speede opp prosessen litt kan du bruke lunken melk og gjærstarter. Da kan du heve 1 time og etterheve i 40 minutter.