Brune pinner, Berits brune pinner, kolakaker eller karamellkaker. Kjær julekake har mange navn. De er tynne pinneformede kaker som smaker karamell, toppet med hakkede mandler og perlesukker. Manges favoritt på kakefatet.
I tillegg til å smake utrolig godt er de også enkle å lage. Sikkert derfor de må bakes både 1 og 2 og 3 ganger i løpet av desember. Har du en kjøkkenmaskin kan du bruke k-kroken til å mikse sammen deigen. Du kan selvsagt gjøre det for hånd også. Når deigen er ferdig deler du den opp, presser den ned med fingrene, pensler og strør over med mandler og perlesukker. Sånn som dette:
Når kakene kommer ut av ovnen deler du de opp med et pizzahjul og avkjøler de på rist.
Jeg håper dere har hatt en fin adventstid så langt. Her i huset herjer det litt førjulsinfluensa, men vi satser på at det går over like fort som det kom. Godt å være ferdig med det før jul i alle fall!