Jeg våknet opp i dag tidlig og var sikker på at jeg hadde drømt om kremkake og karamellpopcorn i hele natt. Eller så hadde jeg bare sykt lyst på begge delene klokken 0700 en søndagsmorgen. Begge scenarioene er forøvrig like sannsynlige og har samme utfall: Jeg måtte bake! I desember er det dessuten flere store festdager og da er det bare på sin plass med noen skikkelige festkaker her på bloggen.
Dere vet hvor glad jeg er i fancy mat som egentlig er superlett å få til, ikke sant? Dette er en sånn kake! Det eneste denne kaken krever er litt tid. Utenom det er den fint lite krevende.
Karamellen er også ukomplisert. Kok opp vann og sukker og la det stå og koke urørt frem til det får en nøttebrun karamellfarge lik den på bildet under. Så rører du inn smøret og fortsetter å røre til karamellen er jevn. Deretter heller du den over popcornet og blander godt.
Den karamellen du heller over popcornet vil stivne og bli hard. Derfor koker jeg opp ca 1/3 igjen og tilsetter litt fløte. Da blir det karamellsaus og den brukes til å smøre på og pynte kaken til slutt.
Denne kaken ble skikkelig god altså! Jeg er over snittet begeistret for kremkaker og sammen med salt popcorn og deilig karamell ble det bare helt perfekt. Jeg vurderer faktisk å servere den på nyttårsaften. Så god ble den!