Jeg skal innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å bake grovbakst. For meg er det mye viktigere å bake gode brød som holder seg i både matboks og brødboks og som familien spiser mye av. Når jeg har bakt veldig grove brød tidligere ligger skivene ofte igjen i matboksen og da er det jo ikke noe gøy å bake brød!
Av den grunn har det ofte gått i mellomgrove brød her i huset, men nå i det siste har jeg eksperimentert litt mer med grove deiger. Jeg har jo veldig lyst til å få det til! Noe jeg har erfart er at det er lurt å bruke mye væske. Grovt mel trekker til seg mye mer væske enn fint mel. I disse brødene er deigen nesten mer som en røre som jeg smører ut i brødformene.
Brøde ble kjempegode de, og ingen skiver lå igjen i matboksene! Herlig! Og det er absolutt ikke siste gang jeg eksperimenterer med grovt mel.
Flere oppskrifter på gode hverdagsbrød? Sjekk ut disse!