Halloween er vel overstått for denne gangen, men er du heldig kan du fortsatt støte på disse oransje raringene i butikken. Sist uke reiste jeg innom en butikk som solgte de til halv pris. Ikke fordi de var dårlige, men fordi halloween er over og da får de ikke solgt de. Det synes jeg er utrolig trist! Gresskar er en fantastisk grønnsak!
Jeg er som dere vet veldig opptatt av matsvinn og er det noe jeg misliker så er det salget av gresskar som bare skal gjøres om til lykter for så å kastes. Det er jo så mye godt man kan lage av de før man lager lyktene! Pai, kake, brød og suppe er blant mine favoritter.
Jeg lager denne suppen hver høst, opptil flere ganger. Den er mild i smaken og barna elsker den. Som dere ser her bruker jeg selve gresskaret som serveringsbolle. Veldig gøy og dekorativt! Når vi har spist den opp vasker jeg skallet før vi lager lykt av det. I år satt vi restene av lykten ut i skogen slik at dyr og fugler kunne få de, etter tips fra en følger. Vi fulgte nøye med og så at det ble spist mer og mer for hver dag som gikk. En uke senere var hele gresskaret borte. Helt fantastisk! Dét kaller jeg matredding på høyt nivå!