Si hei til peanøttsmørets lillebror; mandelsmør. Jeg skjønner ikke egentlig helt hva som fikk meg til å bruke så lang tid på å skrive denne oppskriften. Jeg ble tipset om den allerede for et år siden da jeg lagde hjemmelaget peanøttsmør på MatTilFamilien, og siden har jeg tenkt på det i ny og ne men aldri fått somlet meg til å teste det ut. Uansett, nå er det laget og siden jeg introduserte det for familien har det vært fast inventar.
Du kan lage mandelsmør med bare mandler også, men jeg har kommet frem til at jeg får den beste smaken hvis jeg tilsetter litt havsalt, kanel, vaniljeekstrakt og lønnesirup. Noen ganger rører jeg også inn et par spiseskjeer med romtemperert smør. Da blir det ekstra godt, synes jeg.
Det tar litt tid å blende sammen mandler. Ikke gi opp, og når du tror de er ferdige kjører du det enda litt til. Ved å riste mandlene i ovnen før du blender de korter du litt ned på tiden det tar å gjøre de til smør og du får en dypere mandelsmak.