//ANNONSE: BAMA//
Dette er det 5. av til sammen 6 oppskrifter laget i samarbeid med Bama og kampanjen #DiggPotet.
Hands up, dette er den mest overraskende gode pizzaen jeg noen gang har smakt, og jeg har smakt en del, for å si det sånn! Jeg var ekstremt skeptisk første gang jeg smakte potetpizza men den skepsisen fikk jeg bokstavelig talt spise i meg.
Potetpizza er ikke så kjent her til lands, men i Italia har dette vært en velrenommert rett i mange år. Der går den under navnet Pizza e Patate, og kommer i mange ulike varianter. Jeg liker den aller best med hvit pizzasaus av Creme fraiche, god ost og rosmarin.
Jeg liker pizzabunnen tynn og sprø og for å oppnå det resultatet er det best med kort og intensiv steking. Har du ikke 300° på stekeovnen din holder det med 250°.
Jeg bruker gjerne en type delikatessepoteter, men hvilke som helst fungerer. Du kan bruke hvilke urter du vil her også, men rosmarinen setter skikkelig god smak på pizzaen. Sammen med den milde poteten er dette en ordentlig mettende og god middag som alle i familien elsker. Barna mine kaller det for “potetgullpizza” på grunn av den sprø og smakfulle toppen av tynne, delikate, superdigge poteter. Potetgullpizza! Hvem kan vel si nei til det?!
Lager du en skikkelig digg rett med potet i? Bruk #diggpotet i sosiale medier du også! ?
Hei. Når skal osten på?
Hei! Den skal i sausen ?