//ANNONSE: BAMA//
Her kommer den 3. av i alt 6 digge potetoppskrifter jeg har servert dere i løpet av oktober på MatTilFamilien. Denne oppskriften er en del av et samarbeid med Bama og kampanjen #DiggPotet.
Det er noe magisk som skjer med grytekjøtt som får lov til å stå i mange timer og godgjøre seg. Denne gryten skal stå i til sammen 4 timer i ovnen, og resultatet er helt fantastisk! Fra nærmest uspiselig seigt kjøtt til herlig mørt som smelter på tungen. Grytekjøtt er billigere enn mye annet kjøtt og jeg anbefaler virkelig å bruke det i langtidskokte gryter som denne. Hvis du ikke finner grytekjøtt kan du bruke mørbrad.
Klassisk biff ragu serveres med pasta, men i det siste har jeg erstattet pasta mer og mer med poteter. Poteter er sunt, mer mettende og mer smakfullt, synes jeg. Her har jeg lagt potetene i et pent mønster på toppen av gryten.
Jeg elsker å lage denne gryten som søndagsmiddag, men i det siste har jeg laget den midt i uken også. Da gjør jeg første del frem til jeg skal legge på potetlokket dagen før og setter den i kjøleskapet. Så legger jeg på potetlokket og tilbereder etter oppskriften dagen etter, og siden dette er en gryte med poteter, grønnsaker og kjøtt samlet i en og samme gryte er middagen klar etter en liten time i ovnen. En time jeg kan bruke på barne mine eller på andre gjøremål.
Lager du en skikkelig digg rett med potet i? Bruk #diggpotet i sosiale medier du også! ?