Har du noen gang hatt lyst til å lage makroner men ikke turt fordi “alle” sier det er så vanskelig? Jeg er en av de! Også har jeg aldri egentlig helt forstått oppstyret rundt makroner heller. Kombinasjonen av vanskelighetsgrad og min milde begeistring har ført til at jeg rett og slett ikke har laget det før nå.
Her for noen uker siden ble jeg imidlertid utfordret av en følger. Hun hadde fått makronsett til jul, men hadde ikke turt å prøve ennå. Jeg sier aldri nei til en god utfordring og satte makroner på menyen.
Jeg brukte ikke mandelmel, men malte hele mandler med skall i en foodprosessor. Malte mandler har ingenting å si for smaken, men skallet synes litt. Hvis du vil ha helt glatte makroner må du bruke mandelmel, men da er det viktig å ikke bruke fettredusert mandelmel. Du kan lage makroner med hvilken smak du vil, men jeg lagde med salt karamellfyll.
Ikke la deg skremme lenger! Jeg er sikker på at du får til dette. Det var utrolig gøy å lage! Så enkelt og så godt. Ja, for det var ikke spesielt vanskelig. Barna ble helt hekta og har lagt inn bestillinger med sine favorittsmaker så dette blir nok ikke siste makronoppskrift på MatTilFamilien.