Jeg er så svak for kremede pastaretter! Og pasta carbonara er kongen av kremet pasta. Så enkelt og så godt. Denne middagen lager du på 20 minutter.
Ja, jeg skriver juksecarbonara og det gjør jeg fordi det egentlig ikke skal være fløte i klassisk carbonara. Jeg synes imidlertid det er mye enklere å få til en deilig saus med en liten skvett fløte. (Eh… Hva er det som ikke blir bedre med en skvett fløte?)
Skal du varme opp carbonaraen dagen etter er det bare å sprite opp sausen med litt ekstra fløte eller vann og smake til med salt og pepper også er den like god.
Noe jeg ofte får spørsmål om er om ingredienser kan byttes ut med noe annet, og stort sett går det helt fint. Her kan for eksempel bacon byttes ut med pølse, skinke eller noe annet du liker. Parmesanen kan godt byttes ut med en annen type ost, selv om jeg virkelig anbefaler å føle orginalen på det punktet. Mulighetene er uendelige. Det er bare å bruke fantasien!