Bacon er en fin smakstilsetning i mat. Her har jeg samlet 10 oppskrifter til ulike retter hvor jeg har brukt bacon. Noen hvor bacon er hovedingrediensen. Andre der den med sitt salt, røkte preg hever smaken i retten. Håper du finner noe du liker!
1. FISKEKAKER
Ja, du leste riktig! I fiskekaker bruker jeg alltid kvernet bacon. Det gjør fiskekakene saftige og gode, samtidig som det setter veldig god smak på de. Disse fiskekakene er supergode til fiskeburger også!
2. FLESKEPANNEKAKER
Fleskepannekaker er så godt! Denne oppskriften kan fint brukes uten bacon også, men… Hvorfor?
3. BACONBURGER
Burger er digg og med bacon blir den enda diggere! Skipp gatekjøkkenet til helgen og lag heller din egen baconburger. Sååå mye bedre!
4. EGGEMUFFINS
En favoritt i matpakka og på frokostbordet. Kjempegode eggemuffins med bacon, paprika og erter.
5. BLOMKÅLSUPPE
Klassisk blomkålsuppe, toppet med deilig salt bacon. Server med godt brød med smør til og du har en kjempegod middag som de aller fleste liker.
6. KYLLING ALFREDO I FORM
Kylling Alfredo er godt og gratinert i ovnen synes jeg den om mulig er enda bedre. Alle elsker vi vel en real ovnsrett? Denne her smelter i munnen og har blitt en leserfavoritt her på MatTilFamilien.
7. KYLLINGSUPPE MED PARMESAN OG BACON.
Det er noe med kombinasjonen av kylling, fløte, bacon og parmesan. Noe veldig digg! Nyt denne suppen på en kjølig høstkveld med godt brød ved siden av. Mmm!
8. EGGEKAKE MED GRØNNKÅL OG BACON
Eggekake forbinder jeg veldig med barndommens ferier til Danmark. Det er egentlig helt likt en omelett, bare at den er stekt i en ildfast form i ovnen. Sunn, god og kjapp middag i hverdagen!
9. PAI MED BACON OG COTTAGE CHEESE
Saftig og god pai med litt sunnere paibunn med fullkornsbunn. Pai er kjempegod hverdagsmat og restene egner seg veldig godt i matboksen.
10. KJØTTPUDDIG
Du har ikke spist kjøttpudding før du har spist hjemmelaget kjøttpudding! Det er så stor forskjell fra den du får i butikken at det ikke kan sammenlignes. Her liker jeg å surre min i bacon. Det setter prikken over i’en for min del. Server med kokte grønnsaker, poteter og brun saus. Nydelig!