En av mine favoritter da jeg var liten var Bali kyllinggryte fra Toro. Jeg har ikke smakt den på årevis, men her om dagen fikk jeg et plutselig innfall og bestemte meg for å prøve å lage en liknende gryte selv.
For å lage denne deilige, eksotiske gryten trenger du limeblader og sitrongress. Det er de som setter det gode, balinesiske preget på gryteretten. En del dagligvarer har det i sitt sortiment, men jeg kjøper mitt på den asiatiske nærbutikken. Det er forøvrig der jeg kjøper alt av krydder, nudler, kokosmelk og annen eksotisk mat. Jeg synes det smaker bedre og mer autentisk og ofte er det rimeligere også.
Har du hjemmelaget karripaste til overs her kan du bare fryse den og ta opp neste gang du lager asiatisk. En ts med denne pasten i thaisuppe eller gryterett smaker helt fantastisk og hever smaken mange hakk. Den holder også en ukes tid i kjøleskapet.
Så enkelt, så godt!
Hei ?
Kan man bruke noe annet enn cashewnøtter? I såfall hva og bruker man da samme mengde?
Hei Laila. Du kan bruke pinjekjerner eller peanøtter i stedet ?