Ja, du hørte riktig! Jordbærpizza! Jeg har laget mange hvite pizzaer med ulike fruktpuréer i sausen med stor suksess, f.eks denne med ferskenpuré som har vært en favoritt på lørdagskvelden lenge, men i sommer har det vært jordbærpizza med norske jordbær som har tronet øverst på topplisten vår. Jordbær, pizza, balsamico og ruccola er en helt insane god kombo. Søtt, salt, krydret, bittert. Altså! Yum.
Jeg har kokt balsamicosirupen selv. Det finnes alternativer i butikken, såkalt “glaze”, men jeg synes ikke den kan måle seg med den du lager selv. Og når det ikke tar spesielt mye tid å koke sirupen selv heller er det virkelig ingen grunn til å la være. Hjemmelaget balsamicosirup smaker mer ekte og mindre søtt. Jeg koker min på brunt sukker. Det synes jeg blir aller best, men du kan fint bruke hvitt sukker også.
For å få den krydrede smaken tilsetter jeg basilikum i sausen så vel som på toppen før steking også topper jeg pizzaen med ruccola rett før servering. Usannsynlig digg!
Jeg anbefaler alle å teste ut denne sommerfavoritten før de norske jordbærene forsvinner fra disken. Skriv gjerne en liten kommentar om hva du synes om du har testet den ut.