Endelig sommerferie og endelig tid til å utforske surdeig litt nærmere! Jeg har laget surdeig tidligere, men da jeg prøvde å sette meg inn i det synes jeg det virket som det var alt for mye jobb. Det må være enkelt, hvis ikke mister jeg lysten til å holde på med det. Så da jeg skulle få besøk av en venninne jeg vet er svoren surdeigsbaker sist uke spurte jeg rett og slett om jeg kunne bomme litt surdeigsstarter av henne. Og det fikk jeg!
I løpet av høsten skal jeg få laget en veiledning til hvordan du kan lage din egen surdeigsstarter, men kjenner du noen som baker surdeig selv er det enkleste å gjøre som jeg gjorde og arve litt.
Dette er min første surdeigsoppskrift. Resultatet ble noen skikkelig luftige og saftige brød. De forsvant før de fant veien ned i brødboksen, og det er alltid et godt tegn. Ikke var det så mye jobb heller. Jeg valgte å folde deigen ved siste heving, men venninnen min gjør ikke det og får allikevel gode brød. Så om du ikke vil ta deg det bryet går det nok helt fint å bare etterheve det på vanlig vis også. Nå skal det eksperimenteres enda mer på kjøkkenet for dette ga mersmak!