Mat Til Familien
  • Velkommen
    • Om oppskriftskort
    • Snapchat
  • Tips og triks
  • Frokost og lunsj
    • Lunsj
    • Pålegg
  • Middag
    • Middag på 30 minutter
    • Tilbehør
    • Kylling
    • Fisk
    • Gryteretter
    • Supper
    • Ovnsretter
    • Taco
    • Helgekos
  • Diverse
  • Gjærbakst
    • Søtdeig
    • Brød
    • Rundstykker
  • Dessert
    • Kjeks og småkaker
    • Kaker
    • Søt gjærbakst
    • Søtsaker
  • Sauser
    • Dipper
  • Høytider og merkedager
    • Halloween
    • Jul
    • Påske
  • Ukemenyer
    • Spesialer
Middag, Supper  /  2. juli 2019

ERTESUPPE MED SVINEKNOKE

by Siv

Svineknoke har lange tradisjoner i den norske husmannskosten. Knoke er en del av benet til grisen og den er svært god på smak dersom den blir tilberedt riktig. Den er dessverre også en del av grisen som blir lite brukt i det moderne kjøkkenet hvor ting gjerne skal gå litt fort, men kanskje du har tid til å diske opp med det til en deilig søndagsmiddag? Jeg tror ikke du vil angre!

Det er lite som gir meg så husmorsfølelese som å koke suppe på knoke. Friske, smakfulle grønnsaker, langtidstrukket med røkt eller lettsaltet svineknoke. Det tar litt tid men det er så verdt det! Og det meste av tiden er dessuten trekketid. Det eneste du trenger å gjøre er å være til stedet. Resten av jobben tar råvarene seg av selv.

I en slik suppe kan du bruke de rotgrønnsakene du liker best. Pepperrot, pastinakk og kålrot vil også sette god smak på suppen. Jeg pleier å legge de grønnsakene som setter mye smak og tåler lang trekketid i kjelen sammen med knoken. Resten har jeg i de siste 30 minuttene.

SE OGSÅ

Tags

  • festmat
  • husmannskost
  • hverdagsmat
  • tradisjonell

Del dette:

  • Facebook
  • Mer
  • Skriv ut

Innleggsnavigasjon

FULLKORNSBRØD MED HAVREGRYN OG HONNING
FINT SURDEIGSBRØD MED SPELT

Related posts

KYLLINGSUPPE MED KARRI
MIDDAG PÅ 30 MINUTTER, Supper  /  10. januar 2021
by Siv  /  0 Comments

KYLLINGSUPPE MED KARRI

BLOMKÅLSUPPE MED GRILLET TOAST
Supper  /  17. september 2020
by Siv  /  0 Comments

BLOMKÅLSUPPE MED GRILLET TOAST

MULLIGATAWNY
MIDDAG PÅ 30 MINUTTER, Supper  /  8. mars 2020
by Siv  /  0 Comments

MULLIGATAWNY

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg

  • UKE 4
  • FRØLOFF
  • UKE 2
  • SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE
  • FISKEPINNER

Siste kommentarer

  • Siv til BRINGEBÆR- OG LAKRISFUDGE
  • Siv til SMAKSTILSATTE OLJER (MED ETIKETTER)
  • Karine Albinsson til BRINGEBÆR- OG LAKRISFUDGE
  • Camilla til SMAKSTILSATTE OLJER (MED ETIKETTER)
  • Siv til PESTOBRØD MED PARMESAN

Arkiv

  • januar 2021
  • desember 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • august 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • mars 2020
  • februar 2020
  • januar 2020
  • desember 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • august 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mai 2019
  • april 2019
  • januar 2019

Oppskrifter

Meta

  • Logg inn
  • Innleggsstrøm
  • Kommentarstrøm
  • WordPress.org

Kategorier

Kategorier

  • Alt-i-ett
  • Annet
  • Bakst
  • Bakverk
  • Brød
  • Brød
  • Dessert
  • Dipper
  • Diverse
  • Drikke
  • Fisk
  • Frokost
  • Gjærbakst
  • Glutenfritt
  • Grilling
  • Gryteretter
  • Halloween
  • Helgekos
  • Hjemmelagde gaver
  • Jul
  • Kaker
  • Kjeks og småkaker
  • Kjøleskapsgrøt
  • Kylling
  • Lenketre
  • Lunsj
  • Matpakke
  • Meksikansk
  • Merkedager
  • Middag
  • Middag
  • Middag
  • Middag
  • MIDDAG PÅ 30 MINUTTER
  • Ovnsretter
  • Pai
  • Pai
  • Pålegg
  • Påske
  • Pizza
  • Poteter
  • Ris
  • Rundstykker
  • Salater
  • Sauser
  • Snacks
  • Søndagsspesialer
  • Søt gjærbakst
  • Søtdeig
  • Søtsaker
  • Søtt
  • Supper
  • Taco
  • Tapas
  • Tilbehør
  • Tips og triks
  • Tradisjonsmat
  • Ukategorisert
  • Ukemenyer
  • Vegansk
  • Wok
  • Yoghurt
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com