Svineknoke har lange tradisjoner i den norske husmannskosten. Knoke er en del av benet til grisen og den er svært god på smak dersom den blir tilberedt riktig. Den er dessverre også en del av grisen som blir lite brukt i det moderne kjøkkenet hvor ting gjerne skal gå litt fort, men kanskje du har tid til å diske opp med det til en deilig søndagsmiddag? Jeg tror ikke du vil angre!
Det er lite som gir meg så husmorsfølelese som å koke suppe på knoke. Friske, smakfulle grønnsaker, langtidstrukket med røkt eller lettsaltet svineknoke. Det tar litt tid men det er så verdt det! Og det meste av tiden er dessuten trekketid. Det eneste du trenger å gjøre er å være til stedet. Resten av jobben tar råvarene seg av selv.
I en slik suppe kan du bruke de rotgrønnsakene du liker best. Pepperrot, pastinakk og kålrot vil også sette god smak på suppen. Jeg pleier å legge de grønnsakene som setter mye smak og tåler lang trekketid i kjelen sammen med knoken. Resten har jeg i de siste 30 minuttene.