I dag tok jeg en titt i kjøleskapet og fant ut at jeg måtte lage noe med pølser. Etter gårsdagens tilbudstirsdag hadde jeg både mozzarella, pepperoni og grillpølser som trengte å bli brukt opp. Dessuten fylte jeg opp pastalageret på 10-kronersmarkedet til Spar. Det vil si at de aller fleste ingrediensene til denne middagen var mat jeg allerede hadde i hus.
Det jeg vil frem til med å fortelle dere dette er at du ikke nødvendigvis må følge en oppskrift til punkt og prikke for å lage god mat. Tilpass oppskriftene etter det du allerede har i skapene så vil du både kaste mindre mat og ha det gøy mens du lager den! Det er derfor jeg ikke legger så mange føringer i mine oppskrifter. Jeg skriver f.eks bare “pølser”, så kan du bestemme hvordan pølser du skal bruke. Kanskje du har noen baconpølser elle ostegrill du må få brukt opp? Da bruker du de! Samme med pastaen. Har du pastaskruer i skapet så bruker du det.
Du må ikke kjøpe noe nytt bare for å tilpasse deg en spesiell oppskrift. Tilpass heller oppskriften slik at den passer deg! Bra for lommeboken, bra for miljøet og bra for deg.
Dette er en god og enkel pølseform med pasta og tomatsaus. Oppskriften holder til 4-6 personer.