Ovnsbakt ostekake med oreokjeks! Yummy! Kaken er enkel å lage og er en sånn “wow-kake” som både er gøy å lage og servere. Kremost og hakkede oreokjeks på en sprø oreobunn, dekorert med stivpisket fløte og ennå mer oreokjeks får kaken til å se like imponerende ut som den smaker.
Denne oppskriften har jeg skrevet om etter en oppskrift på en “New York Cheesecake” som jeg har brukt i årevis og laget i mange ulike varianter. Jeg bruker denne som basis i så og si alle ovnsbakte ostekaker jeg lager med stort hell.
Jeg skal innrømme at nedkjølingstiden på denne kaken er nærmest uutholdelig, men det er fordi jeg får så lyst til å smake på herligheten med en gang! Den er allikevel verdt ventetiden, og jeg anbefaler på det sterkeste å holde ut og ikke falle for fristelsen med å skjære i den før den har fått kjøle seg ordentlig ned. Når den får stå i kjøleskapet noen timer setter den seg nemlig og smakene kommer ennå bedre frem.