Mmm! En ny favoritt på bakelista! Rågodt granolabrød med friske blåbær.
I denne oppskriften bruker jeg en metode som gir dampeffekt i helt vanlige stekeovner. Det gjør jeg fordi jeg synes brødet blir enda litt saftige og får sprøere skorpe. Spesielt liker jeg å bruke denne fremgangsmåten når jeg baker runde brød.
Hvis du vil bake de i brødformer kan du selvfølgelig gjør det! Da anbefaler jeg å bake de ut til pølser og heve de uten form på kjøkkenbenken med et klede over seg under etterhevingen. Sett formene i stekeovnen og la de stå der i 5-10 minutter på 350°. Ta ut formene, velt brødene opp i og fortsett på samme måte som beskrevet i oppskriften.
Jeg bruker en naturell granola uten tilsatt sukker, men du kan bruke hvilken du vil. Har du noen rester etter granola i skapet så sleng de opp i. Alt blir godt i disse deilige brødene.
Nå er det et døgn siden jeg bakte brødene og jeg smurte meg nettopp en skive. Brødet er like saftig og godt som da det kom ut av ovnen! Fantastisk!
Skikkelig deilig brød!! Fikk brukt opp noe rester med granola i tillegg ?