Her har du grunnen til at jeg bakte det deilige focacciabrødet her om dagen. Det skulle nemlig serveres med en minst like digg pai!
Jeg er veldig på fullkornshvetemelkjøret om dagen. Jeg har testet ut mange gamle oppskrifter som jeg tidligere har benyttet hvetemel i og erstattet halvparten med fullkornshvetemel. Det har jeg også gjort i denne paien og det ble så sprøtt og godt!
Jeg har et anstrengt forhold til paibunner. De hjemmelagde synes jeg ofte blir litt vel smuldrete og smuler seg opp med en gang man skjærer i den. De ferdiglagde blir bare dvaske, uansett hva jeg gjør med de. Men med fullkornshvetemel fikk jeg endelig en holdbar, sprø paibunn som også var god på smak. Det er viktig å sette den kjølig før forstekingen, så ikke hopp over det trinnet!
Har du friske urter ville jeg droppet provencekrydder og heller brukt det. Selv hadde jeg bare basilikum i vinduskarmen nå og da synes jeg definitivt at provencekrydder er den beste erstatningen. Det er et allsidig krydder jeg stort sett alltid har tilgjengelig.