Husker dere at jeg sa at marinert sopp var godt på focaccia? Tadaaa! Focaccia med soltørkede tomater og marinert sopp. I tillegg har jeg toppet det med masse deilig parmesan, pinjekjerner og hakket persille. Mmm! Oppskriften på marinert sopp som passer perfekt til dette brødet finner du her.
Dette er min go-to focacciaoppskrift, og jeg lager aldri noe mindre enn en mellomstor langpanne. Det går fort ned, for å si det sånn.
Du kan toppe det med akkurat hva du vil og liker. Jeg pleier bare å ta det jeg har for hånden. Noen ganger blir det litt av ditt, andre ganger litt av datt.
En ting som er viktig når det kommer til focaccia er å bruke god olje og godt salt. Jeg liker aller best å bruke Maldonsalt. Denne gangen prøvde jeg en ny type som var “røkt”. Det smakte himmelsk!
Jeg bruker ofte en langpanne på 42×29 cm. Da blir brødet høyt og luftig. Men for all del: Ikke kjøp noe nytt! Jeg har bakt dette brødet i vanlig langpanne også og det går helt fint. Da blir det bare litt tynnere.
[…] ikke står spesifisert her. Jeg bruker fiskebuljong eller fiskekraft. Prøv den gjerne sammen med focaccia. […]
[…] og god fiskesuppe som alle i familien garantert liker. Suppen smaker nydelig med focaccia […]