Nystekte potetlomper er noe av det beste jeg vet! Nå nærmer det seg 17. mai og da må jeg alltid bake disse. Ikke at man på død og liv må styre så mye rundt denne dagen, men vil du og har overskudd så er det gøy å diske opp med “det lille ekstra”.
Det er bare 3 ingredienser i lomper. Det eneste som kan være litt vrient er å beregne melmengden du trenger for å få deigen til å ikke sitte fast i bakebordet. Det jeg har skrevet i oppskriften er bare en pekepinn. Noen ganger må jeg bruke mer, noen ganger mindre. Men en ting er sikkert: Jo mindre mel, jo bedre lomper! Prøv deg frem og finn ut hvor mye du trenger.
Jeg bruker et grytelokk for å stikke ut lompene. Jeg har et som er i perfekt størrelse slik at lompene er akkurat passe til en grillpølse. Har du ikke lokk kan du bruke en bolle eller noe annet med rund form.
Lompene steker du lett i en tørr stekepanne. Du trenger med andre ord hverken takke eller andre fancy hjelpemidler for å lage dine egne lomper. Dette er også en fin måte å få brukt opp rester etter poteter på.
Ganske kult å kunne servere egne lomper til sommerens grillmat, eller hva? Vil du bake dine egne pølsebrød også finner du oppskriften her.
[…] Potetlomper inspirert av MatTilFamilien. […]