Disse hjemmebakte pølsebrødene er luftige, myke og smaker fantastisk! Deigen kan du variere alt etter hva du liker og har for hånden. Speltmel, finmalt rug, siktet hvete. You name it! I denne oppskriften blir nesten alt godt.
Det jeg liker best med hjemmebakte pølsebrød er ikke utelukkende den gode smaken, men også det at jeg vet at familien min ikke får i seg hverken konserveringsmidler eller andre tilsetningsstoffer som de aller fleste pølsebrød i butikken har for å forlenge holdbarheten i butikkhylla. Jeg er ikke fanatisk på området altså, men når det er snakk om bakevarer som kan ligge i 1-2 uker uten å mugne blir i alle fall jeg skeptisk.
Jeg har bakt mine pølsebrød med litt fullkornshvetemel. Om du ønsker en finere variant erstatter du det bare med hvetemel.
Denne deigen inneholder såpass lite gjær at du fint kan sette den i kjøleskapet over natten og bake den ut dagen etter. Du kan også fryse ferdigstekte brød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og slenger resten i fryseren. Tiner på 30-45 minutter på kjøkkenbenken.
Lyst på en knallgod oppskrift på hjemmelagde hamburgerbrød? Trykk her!