Den perfekte 17. maikaken! Og til hvilken som helst annen festlighet i grunnen. Lett og luftig englekake med ananaskrem, toppet med friske bær, bare for å understreke det patriotiske uttrykket nå rett før 17. mai.
I den originale englekaken, som stammer fra USA, skal man egentlig bruke noe som heter kremortartari. Det får du kjøpt på apoteket. Hvis du får tak i det kan du tilsette 1 ts sammen med sukkeret mens du stivpisker eggehvitene. Kremortartari hjelper til med å stabilisere eggehvitene. Hadde de hatt det på apoteket her hvor jeg bor hadde jeg brukt det, men det hadde de ikke. Det gikk greit uten også.
Jeg har bakt min i en ringform. Hullet i midten fylte jeg også slik at det velter friske bær ut av kaken når du skjærer i den.
Jeg bruker litt kremost i den stivpiskede kremen for å få mer stabil krem. Denne gangen brukte jeg en med ananassmak. Du kan bytte den ut med naturell kremost eller en annen type om du vil.
Dette er et supert alternativ til den tradisjonelle bløtkaken. Selve kaken kan du gjerne lage dagen i forveien. Pakk den inn i plast og legg den kjølig, så har du bare pyntingen igjen på den store dagen.