Calzone er en type italiensk innbakt pizza. Skikkelig snaddermat i helgen eller hvis du skal kose deg litt ekstra i hverdagen.
I deigen til denne calzonen har jeg brukt rester etter friske urter som måtte brukes opp. Jeg brukte rosmarin, timian og oregano, men du kan bruke hvilke urter du vil. Har du ikke tilgang på friske urter kan du bruke et par ts med tørkede.
Dette er en oppskrift som egner seg godt som en basis til alle typer calzone. Fyllet kan varieres alt etter hva du liker eller har tilgjengelig. Selv brukte jeg det jeg hadde i kjøleskapet, som beskrevet i oppskriften. Det er kjempegodt med mozzarella og litt oppkuttet salami også, eller rester etter fredagens taco.
Sykt digg calzone.
Hadde aldri prøvd det før men ble vellykket første gang:) nå lager vi dem støtt og stadig!
Vi har ost og skinke inni, sammen med masse av den nydelige tomatsausen! Må prøves!
Tips herfra!
Deigen var litt klissete så bare har litt mer mel i. Så kjevle ut leivene på hvert sitt bakepapir med bittelitt mel på og legger på stekebrett før man tar på fyllet, og når du har tatt på fyll på halve leiven, bretter man bare over halve delen med bakepapiret isteden for at det klistrer seg fast i benken 🙂
Takk for supre tips! Gull verdt ? så hyggelig at du liker oppskriften ?