Da jeg var liten hadde vi pizza fast på lørdagene. Det var pizza i langpanne med så tykk bunn at den kunne gått for å være focaccia med topping. Som voksen har jeg foretrukket litt tynnere bunn, med et unntak og det er denne.
Denne pizzaen har en tjukk, luftig bunn med 50% fullkornshvetemel. Det gjør den mer mettende og da holder det med én langpanne til hele familien min på 7.
Hvis du allikevel sverger til tynn bunn kan du enten halvere oppskriften på bunn eller dele deigen i 2 og fryse ned halvparten til neste gang du skal lage pizza. Ja, for du visste vel at du kan fryse pizzadeig? Bare hev den ferdig, puff ut luften, pakk den godt inn i plast og sleng den i fryseren. Ta den opp på morgningen du skal lage pizza og la den tine på kjøkkenbenken til du er klar for å lage mat.
Likte du denne oppskriften? Da vil du kanskje like oppskriften min på calzone også!
Testa pizzabunnen. Den ble kjempebra! Best samme dag, ble litt tørr som restepizza dagen etter.,
Totalscore: Tommelen opp!!
Så kjekt å høre din erfaring, Iris ?
Stekes på 280 grader? Det må da være feil?
Nei, det stemmer det ?
Aldri vært borti stekeovner med så høy tempratur som 280 grader. Hvorfor så høyt? Jeg bruker å steike pizza på 220. Jeg prøvde denne oppskriften i dag, stekte på 230 grader i 15 min, og da ble den litt svidd i kantene.
Jeg steker den slik fordi bunnen er tykk og jeg vil ha litt sprøere skorpe. Min ovn går til 350 ☺️ brukte du varmluft? Alle ovner er forskjellige.