I påskeferien kom mannen min hjem med to store poser med plommer fra butikken. Han kunne med stolthet meddele at han hadde reddet “de fine plommene” fra å bli kastet på den lokale butikken vår. Jeg kunne ikke annet enn å smile. Det var jo en nydelig tanke og han var virkelig kry. Men i mitt stille sinn tenkte jeg: “Så blir de heller kastet i vår søppeldunk”. For hverken store eller små er spesielt glade i plommer her i huset.
Etter at plommene hadde ligget og glodd på meg fra kjøkkenbenken noen dager klarte jeg ikke annet enn å begynne å Google hva jeg kunne gjøre med de, og valget falt på syltetøy. Jeg har ikke syltet alt for mye og bestemte meg for å gjøre det enkelt.
Jeg renset plommene fri for stener og delte de i to. Så kokte jeg de opp med litt sukker og sitronsaft. Jeg lot plommene koke i ca 1 time til jeg så at det tyknet før jeg helte det over i et glass.
Altså, WOW! Jeg er ikke kjempeglad i syltetøy men dette var fantastisk godt! Er du nybegynner på syltetøy som meg så anbefaler jeg dette på det sterkeste. Dette ga mersmak og jeg ser for meg at det kommer flere syltetøyoppskrifter på bloggen utover sommeren.