Jeg skriver “påskedeigen” her, men egentlig burde jeg kalle den “feriedeigen”. For det er akkurat det den er. Den ultimate feriedeigen!
Denne deigen holder opptil 6 dager (sikker lenger også) i kjøleskapet og er derfor helt perfekt i alle ferier. Du kan til og med elte den opp hjemme og ta den med deg på hytta om du vil!
Kald deig blir seig og enkel å jobbe med. Jeg bruker bare en skje og former løst til rundstykker før steking. Jeg har skrevet at du kan pensle med egg om ønskelig i oppskriften, men det har jeg aldri sett meg nødt til. Rundstykkene du ser bilde av her er dyppet rett i frøene uten noen form for pensling først.
Med denne deigen har du nystekte rundstykker hver morgen hele ferien og det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet.
Om jeg skulle gjort deigen til brød, kunne jeg da formet den i brødformer før jeg satt den i kjøleskapet og tatt den ut 1-3 timer før den stekes? Og hvor lenge skal den evt steke tror du?
Dette hadde jo vært perfekt å kunne lage til selskap også!? nystekt brød på koldtbordet☺️
Hei Iselin. Ja det går helt fint. Deigen har godt av å oppnå romtemperatur før steking, så 2-3 timer trenger nok et helt brød ☺️ Jeg tenker det blir bra med 210°, nederst i ovnen i 40-45 minutter ?